Restauriserend bouwen

In een omgeving met wisselende bouwstijlen kun je je helemaal afzetten of juist een compromis sluiten. Onze opdrachtgever gaf de voorkeur aan een compromis, vandaar dat wij ons hebben laten inspireren door de classitische bouwstijl van rond 1900.

Meer informatie

Lichte uitbouwen als serre’s, erkers en veranda’s, fors uitgetimmerde goten en rijk geornamenteerde dakkapellen kenmerken deze stijl. Evenals balustrades, sluitstenen, aangesmeerde gevels en dorpels. Het
gebouw is voorzien van hoge plafonds en hoge ramen, ondanks dat de vierkante meters glas beperkt zijn is het toch een lichte woning, door de hoge ramen komt het licht namelijk diep de woning in.

Wat betreft materiaalkeuzes zijn er geen compromissen gesloten, veelvuldig wordt zink toegepast maar ook een nette keramische pan en stucwerk op de gevels. Door een goede isolatie en beperkt glasoppervlak zijn de stookkosten ondanks de enorme inhoud nog te handelen. Een bijzonder comfortabele woning die door zijn bij een breed publiek geliefde stijl alleen maar in waarde zal stijgen.

kenmerken

Project
Restaurerend bouwen in Winterswijk

Opdrachtgever
Particulier

Categorie
Woningbouw

Terug naar overzicht