Een nieuwe functie voor het voormalig raadhuis in Tegelen

Het monumentale Raadhuis krijgt een nieuwe bestemming; een horecagelegenheid die gebruik zal maken van terrassen op het voorgelegen plein. Door de horecafunctie blijft het raadhuis dat in het leven van vele Tegelenaren een bijzondere rol heeft gespeeld, zoals bijvoorbeeld de trouwzaal, voor iedereen toegankelijk.

Meer informatie

Voor het plein en het gebied rondom de bebouwing zijn in samenwerking met de gemeente plannen ontwikkeld. Het plein zal een uitnodigende, groene locatie worden die het centrum van Tegelen beter zal gaan verbinden met het oude Raadhuis, en het achtergelegen station.

Het stadskantoor is van later datum en kan daardoor totaal worden verduurzaamd. Het zal een groene uitstraling krijgen met zelfs letterlijk groenbeplante wanden. Behalve een groene uitstraling, wordt het gehele gebouw verduurzaamd en weer toekomstbestendig. Erin komen zorgeenheden waar 24 uurs zorg zal worden aangeboden.
We zijn dankbaar dat het monumentale gebouw op deze manier gespaard kan blijven en er goede nieuwe maatschappelijke functies gevonden zijn om het gebouw weer een nieuw leven te geven.

kenmerken

Project
Raadhuis Tegelen

Opdrachtgever
Herontwikkelaar

Catagorie
Zorg | Verbouw | Verduurzamen

Terug naar overzicht