Vernieuwend onderwijs op Het Rhedens

Dé onderwijsinstelling voor de middelbare scholieren in de regio Dieren voor VWO, HAVO, VMBO, LWOO en praktijkonderwijs. De invoering van een nieuwe manier van lesgeven vroeg om een nieuwe inrichting van de verschillende afdelingen.

Meer informatie

De lokalenstructuur werd vervangen door een grote ruimte met in het midden een trommel waardoor verschillende plekken gecreëerd worden. Deze trommels hebben de functie van balie / kantoor / opslag. Hier kunnen de studenten hun informatie en gereedschappen verkrijgen, uitleg vragen etc. Naast de herinrichting van de vleugels en het vernieuwde interieur, kwam er in de scholengemeenschap ruimte voor twee andere functies.

De Dierense muziekschool Musica Allegra vond zijn plaats in een van de witte villa’s, die geschikt gemaakt werd voor de nieuwe functie.

kenmerken

Daarnaast is er een balletzaal in de school gerealiseerd, met een vol-ledige glazen pui naar de aula / entree gericht. Deze is beplakt met een spetterend folie waarop afbeeldingen van de dans zijn aangebracht. Transparant, semi-transparant en met dichte delen bedrukt, waardoor privacy gewaarborgd is, maar wel een glimp opgevangen kan worden van de dansers.

Terug naar overzicht