Gewonnen prijs voor duurzaam bouwen

‘‘Individueel en duurzaam’ Dat was het motto waaronder de gemeente Hengelo een prijsvraag uitschreef onder bouwers en architecten. Deze woning is ook gerealiseerd.

De opdracht was een woning te ontwerpen dat het predikaat duurzaam verdient, maar zonder enig voorbehoud gebouwd kan worden en dat bovendien geschikt moet zijn voor de Twentse markt.

Meer informatie

De landelijke sfeer van het onderhavige gebied zal door de beoogde ontwikkelingen zoveel mogelijk intact gehouden worden door het sparen en/of aanleggen van houtwallen e.d., waardoor kleine woonvelden ontstaan. In deze woonvelden kan de woning kan op verschillende manieren gedraaid bij elkaar geplaatst worden, zonder zijn uitstraling en wooncomfort te verliezen. Door de vormgeving houd je een mooie buitenruimte over die betrokken wordt bij de binnenruimte.

De woonkamer heeft een plezierige ongedwon-gen vorm waardoor vele vormen van meubilering en gebruik mogelijk zijn. Door het unieke ontwerp heeft u niet alleen contact met het terras, en een deur naar de tuin, maar ook een doorkijkje naar de straat aan de voorzijde. Deze  woning beschikt over een royale keuken. De berging wordt ook gebruikt als tochtportaal en
toegang tot de tuin. De slaapkamers zijn gesitueerd aan de zonnige kant, de ouderslaapkamer heeft rechtstreeks contact met de badkamer.

O.a. de volgende zaken zijn in het ontwerp geintegreerd om aan de vraag naar duurzaamheid te voldoen; open op zuiden, gesloten op noorden, leefgebied op zuiden, materiaal keuze aangepast, alternatieve energie, hotfill close in boiler, hotfil wasautomaat, zonne collector met zonne boiler, PV elementen, grondwarmte, LED verlichting, warmtewisselaar en een grijs water circuit.

kenmerken

Project
Prijsvraag duurzaam bouwen Gemeente Hengelo

Opdrachtgever
Gemeente Hengelo

Categorie
Woningbouw

Terug naar overzicht