De belangrijkste eis: ‘het mag niet zinken’

Stichting CASLa werd door de gemeente Almere uitgenodigd om te opereren als ontwikkelaar, eigenaar, exploitant en beheerder van een nieuw te bouwen architectuurcentrum door middel van een prijsvraag.

Meer informatie

Wij ontwierpen twee drijvende paviljoens. Beide paviljoens hebben we een eigen naam en uitstraling gegeven. Juveniel dient als expositieruimte voor jonge ontwerpen, Adult meer voor oudheidkundige zaken. Beide paviljoens bevatten hetzelfde programma en ook hetzelfde aantal vierkante meters. Het programma omvat multifunctionele ruimtes die te gebruiken zijn als filmzaal, expositieruimte, of feestzaal. Daarnaast bevat het een winkel, een balie en een bergruimte.

kenmerken

Het grote verschil van Juveniel in vergelijking tot Adult is dat de Juveniel qua uitstraling een vrolijke vogel op de wind is, met al zijn vrije vormen. Adult is ietwat verstard en blijft met zijn wat bedaagdere vormgeving liever wiegen op het water. Juveniel is meer een enorme meeuw op een ragfijne constructie van staanders waar als het ware de wind onderdoor kan.

Terug naar overzicht